Våra bostäder

Vackert, funktionellt och hållbart

Att köpa nyproduktion är en härlig känsla! Det är något alldeles speciellt med att vara den första som flyttar in, den första som formar vardagen i ett nytt hem. När vi på Viktor Hanson utvecklar våra bostäder är utgångspunkten alltid människan, du som ska bo och leva i våra bostäder. Vi värnar om att verkligen förstå vad du behöver i din bostad för trivas och längta hem, där både vardag och guldkant fungerar. Våra hem är noggrant utformade med stor omsorg om varje detalj likväl som helhet och med gedigen kvalitet som håller över tid.

I över hundra år har vi utvecklat bostäder, vi vet vad som fungerar och är långsiktigt hållbart. Med erfarenhet i vår historia och siktet på framtiden arbetar vi noggrant och engagerat för att skapa de bästa bostäderna och projekten för varje plats unika förutsättningar.

Arkitektur för en härlig vardag

Vi samarbetar med de bästa arkitekterna för att skapa ett välplanerat hem med vackra arkitektoniska detaljer som harmoniserar med området. Planlösningarna anpassas efter livet som ska levas här och varje kvadratmeter optimeras i ett tydligt syfte. Från en praktisk och välkomnande hall, till förvaring och planering av ett vackert och funktionellt kök och rofyllda sovrum.

Vi väljer material som i grunden är tidlösa och håller över tid samtidigt som de stämmer överens med samtidens trender. I grunden finns också en kvalitet som gör att våra bostäder håller för livet.

Levande områden

När vi utvecklar våra projekt tänker vi också på hur det är att vistas i området och hur våra bostäder bidrar till stadsbyggnaden. Vår ambition är att bidra till trygga relationer mellan grannar och mellan de boende och lokala aktörer som kanske driver verksamhet i området. Det kan vara ett samarbete med den lokala restaurangen, ungdomsföreningar eller så enkelt som odlingsmöjligheter på den gemensamma gården. Att skapa gemytliga gårdar där det både är enkelt att umgås och få en stunds avskildhet är en värdeskapande del i våra projekt som kan främja både gemenskap och avkoppling.

Ett inrett vardagsrum med en beige soffa och vit matta.
Bild på framsidan av en byggnad i Högsätra.

Hållbart idag och för kommande generationer

Ett hus från Viktor Hanson ska hålla i generationer, det är robust med väl beprövade lösningar. Vår ambition rymmer självklart också ett hållbart perspektiv och flera av våra hus är Svanenmärkta vilket ställer höga krav på bland annat materialval, energieffektivitet och möjlighet för dig som bor i våra bostäder att leva hållbart. Vi väljer hållbara material både med tanke på klimatet men också för en hälsosam innemiljö.

Trygg ekonomi

Du ska känna dig trygg när du köper en bostad av oss. Vi har varit verksamma sedan 1914 och vet hur det är att verka i både upp- och nedgångar. Våra projekt har sunda kalkyler anpassade till omvärlden. Våra projekt är ekonomiskt hållbara med ordning och reda i kalkyler, försäkringar, garantier och avtal.

Vi stöttar den nya föreningen den första tiden och utbildar styrelsemedlemmarna för att allt ska kännas tryggt. Kostnadskalkylen granskas av intygsgivare som intygar att den vilar på tillförlitliga grunder och vi ser till att föreningen har goda ekonomiska förutsättningar. All dokumentation, avtal, planer för underhåll etcetera överlämnas till föreningens styrelse.

Om det vid inflyttningsdatum skulle finnas osålda lägenheter kvar betalas månadsavgiften för dessa av Viktor Hanson under 6 månader. Skulle det finnas osålda lägenheter kvar efter den tiden förvärvar Viktor Hanson dessa av föreningen. På så sätt tar vi ansvar för att bostadsrättsföreningens ekonomi inte påverkas.

Vill du bo i nyproduktion? Här hittar du våra lägenheter.

Våra projekt