Om oss

Väl utformade hem med kvalitet som håller över tid

Sedan 1914 har vi utformat vackra, trivsamma hem med kvalitet som håller över tid. I allt vi gör utgår vi från människan, de som ska bo i våra bostäder och vistas i områden vi utvecklar. Vi lägger stor vikt vid den arkitektoniska utformningen, från helhet till detalj, för att skapa de bästa bostäderna för varje plats och varje kund.

VISION

VÅR RIKTNING

Ett hållbart samhälle där människor trivs, känner samhörighet och framtidstro.

MISSION

VÅRT UPPDRAG OCH DAGLIGA DRIVKRAFT

Vi skapar de bästa bostäderna och projekten för varje plats och varje kund.

SYFTE

VÅR AMBITION

Med människan i centrum skapar vi vackra, funktionella och trivsamma hem för många generationer framöver.

110 år av samhällsbyggande med människan i främsta rummet

Viktor Hanson har en rik historia som sträcker sig över ett sekel. Som en röd tråd genom berättelsen om Viktor Hanson går engagemanget, handlingskraften och drivet att utvecklas samt att värna relationer. Vi vet att det är det som ger framgång och stabilitet över tid för våra kunder, samhället vi verkar i och oss som bolag.

År 1904 begav sig den då 17-årige Viktor Hanson från Mora till Stockholm för att arbeta som verkmästare med ombyggnaden av Matteus kyrka i Vasastan. Den talangfulle ynglingen hade siktet inställt på större uppdrag med en dröm om att bidra till stadsutvecklingen. När Stockholms byggnadsnämnd godkänt honom som byggmästare startar han 1914 bolaget Viktor Hanson och tecknar sitt första kontrakt som omfattar entreprenaden av en arbetscellsbyggnad vid centralfängelset på Långholmen.

Kända landmärken
Sedan dess har Viktor Hanson bidragit till att forma staden och uppfört kända landmärken såsom restaurang Blå Porten vid Liljevalchs konsthall på Kungliga Djurgården (1916), Metropolhuset vid Sveavägen-Odengatan (1927) och Medborgarhuset på söder i Stockholm (1939). Verksamheten omfattade tidigt även bostäder som än i dag är eftertraktade hem såsom kvarter Båten, Flemminggatan (1921), Lodjuret på Lidingö (1961) och kvarteret Skinnarviksberget på söder (1978)

De bästa bostäderna för varje plats och varje kund
Vi har genom åren upplevt både utmanande och blomstrande tider. Förmågan att stå robust samtidigt som vi anpassat verksamheten efter marknaden har varit en stor tillgång. Vi vet att det kan vara avgörande i tuffare tider och kräver stor kunskap om våra kunder och omvärlden. Våra insikter om kundernas och samhällets behov är också det som hjälper oss att dagligen arbeta i enlighet med vår mission – att skapa de bästa bostäderna och projekten för varje plats och varje kund.

Människan i centrum då och nu
Det Viktor tog med sig från början in i bolaget har varit en del av vår framgång genom åren och är fortfarande centralt i hur vi gör affärer och uppför våra bostäder. Långsiktigheten, tillvaratagandet av möjligheterna på varje plats och omsorg om arkitektur och kvalitet i helhet och detalj. Allt vi gör ska gagna de som bor i våra hem och vistas i områdena vi är med och skapar. Framgång för oss är när våra kunder är nöjda och medarbetare stolta över det vi gör.

Sedan 2010 drivs bolaget så som vi känner det idag med fokus på bostadsutveckling i Storstockholm.

Viktor Hanson ägs av tredje och fjärde generationen. Nils Hanson med barnen Matilda, Viktor och Amanda är alla aktiva i verksamheten och bidrar till att fortsätta driva bolaget i samma anda som alltid funnits sedan starten: att skapa vackra, funktionella och trivsamma hem för många generationer, alltid med människan i centrum. Vi har med oss erfarenheten från vår historia, är förankrade i samtiden med blicken stadigt fäst framåt.

Kvarteret Båten på Flemminggatan
Kv Båten, Flemminggatan, Stockholm (1921)
Metropolhuset, Sveavägen-Odengatan, Stockholm (1927)
Medborgarhuset 1939
Medborgarhuset på söder, Stockholm (1939)
Lodjuret, Lidingö (1961)
Kv Skinnarviksberget på söder, Stockholm (1978)